Tämäkin aihe on kyllä myös pyörinyt minun mielessäni paljon. Tällä tarkoitan sitä, että tämä aihe liittyy niin moneen asiaan, jotka pyörivät mielessäni.

Aloitetaan vaikka sillä, että olen pyörinyt erilaisissa porukoissa läpi elämäni ajan. Tämä on helpoin kertoa musiikkimaun perusteella. Siis esim. rap jengi pitää yhtä ja sitten on taas metalli jengi, ja olen pyörinyt molempien porukoiden mukana ja myös tämän lisäksi myös muiden henkilöiden kanssa, jotka pitävät muista musiikkityyleistä, mutta en ole tuominnut heitä musiikki maun mukaan. Pidän molemmista, rapista ja metallista ja sen lisäksi muistakin musiikkityylistä kuten konemusiikki, punk rock ja frank sinatra tyylisestä yms monista muista. On tietenkin tyylejä joista en jaksa välittää kuten iskelmä. Tosin en tuomitse heitä, siis jos he pitävät siitä musiikista ja saavat siitä hyvää fiilistä niin hyvä heille. Tämä on sitä suvaitsevuutta.

On surullista nähdä juuri musiikin saralla, kun toisen musiikin tyylin kannattajat ottavat yhteen ja sanovat "Eihän toi ole musiikkia vaan jotain aivan paskaa". Siis kun kuuntelen youtubesta vaikka jotain uutta biisiä niin siellä on hyvin useasti negatiivisia kommentteja vain sen vuoksi, että joku ei pidä siitä musiikkityylistä. Ei siksi, koska kappale olisi oikeasti huono (tosin jälleen pakko sanoa että vaikka minusta joku kappale on huono ja toisesta se on hyvä niin en siltikkään menisi sanomaan, että hän on huono ihminen vain sen vuoksi, että hän kuuntelee artistia josta en pidä). Toisinsanoen olisi parempi että he eivät edes purkaisi ajatuksiaan vaan miettisivät mielummin "tämä ei ole minun juttu joten siirryn vain pois." Tämän kaltainen ajattelu varmasti poistaisi niin paljon kitkaa ihmisten välillä. Siis en nyt puhu vain musiikki mausta vaan iha mistä vaan. Ajatellaan vaikka, että on kaksi henkilöä, toinen tykkää vaniliasta ja toinen suklaastaa, ja he ovat ostamassa jäätelöä. He kumpikin ovat niin jääräpäitä, että alkavat haukkua toisiaan vain sen perusteella kun toinen valitsi sen vaihdoehdon mistä toinen ei pitänyt.

Oliko tuossa järkeä? Ei minusta... En tiedä onko se ihmisten perusluonteessa suojella omaa mielipidettään aivan loppuun asti kaikin voimin ja jotkut sitten oppivat joustamaan omissa mielipiteissään ja kunnioittamaan muiden mielipiteitä. Tämä siis koskee loppujen lopuksi kaikkie. Pukeutumista, musiikki makua, uskontoa ja omia milipiteitä mitä kullakin henkilöllä on. Kuten sanoin jo, että itse suvaitsen muiden mielipiteitä, tosin siihen asti kunnes se menee siihen asteeseen, että tämä henkilö loukkaa toista hänen mielipiteensä/uskomuksensa vuoksi. Olen kyllä tekopyhä tästä syystä, haluan ymmärtää muiden mielipiteitä yms mutta välillä kyllä joudun sanomaan myös vastaan, koska minusta se mitä joku henkilö sanoo on tyhmää. Tosin tämä on yleensä silloin kun henkilö arvostelee muiden mielipiteitä, pukeutumista, mistä maasta henkilö on kotoisin jne.

Mitä halusin sanoa tällä julkaisulla on se, että maailma olisi paljon parempi paikka jos ihmiset ymmärtäisivät toisiaan ja eivät olisi niin kriittisiä toisiaan kohtaan. En usko että tämä tulee tapahtumaan pian, että ihmiset ymmärtävät juuri toisiaan ja heidän mielipiteitään. Aina on joku joka pistää vastaan ja haukkuu muiden mielipiteitä ja se on todella surullista. Ihmisiä syrjitään vain sen vuoksi, että hänellä ei ole oikeita vaatteita tai oikeita tuotteita mitä muilla on... Toivon tietenkin, että tämä muuttuisi, mutta se on kaiketi mahdotonta.

Kun kirjoitin tätä juttu niin tämä kappale tuli mieleeni, siis en ole kovin perehtynyt näihin lyriikoihin kovin hyvin, mutta kertosäkeimistö minun mielestäni sopii tähän aiheeseen hyvin. The Black Eyed Peas - Where is the Love