Moi jälleen. Tämänkertainen kertomus käsittelee asiaa siitä kuinka Internetin foorumit yms ovat vaikuttaneet keskusteluihin. Muutenkin kiinnitän huomioita muihin nykyisiin käytöstapoihin. Jälleen minulla kesti hieman, että sain aiheen kasaan syystä että koulussa oli kiireitä ja unohdin aiheen, josta minun piti kirjoittaa.

 

Monet ketkä ovat seuranneet esim. foorumeita, uutisia missä voi laittaa kommentteja ja muita sosiaalisen median keskusteluita, ovat huomanneet varmasti värikkään ja voimakkaan keskustelun mitä siellä käydään. Joitain foorumeita on hyvin pelottava mennä edes lukemaan, koska siellä on niin räikeää keskustelua. Tällä tarkoitan sitä että ihmiset uskaltavat sanoa oman mielipiteensä hyvin voimakkaalla tavalla eikä peräänny. Tämä kiitos nimettymyyden turvan. Mutta tämä taas on johtanut siihen että ihmiset uskaltavat sanoa myös asiat suoraan aivan oikean nimen kanssa. 

 

En ole kerännyt mitään faktoja tämän tukemiseksi, nämä ovat vain minun omia havaintoja ja arvioita. Mutta ihmiset kun käyvät keskusteluja Internetissä, he huomaavat muiden kannattavan heidän mielipiteitään ja olevan samaa mieltä asiasta heidän kanssaan. Tämä johtaa siihen, että he uskaltavat juuri sanoa asiat myös Internetin ulkopuolella. Sinänsä pelottavaa, mutta joissain tapauksissa siitä on hyötyä. Siis jos jokin rasistinen keskustelu on julkisesti auki niin siinä mielessä pelottavaa, mutta jos keskustelu taas käsittelee kuinka parantaa mailmaa niin siinä mielessä hyvää. Toisin sanoen en osaa onko se asia, että ihmiset osaavat nykyään sanoa oman mielipiteensä julkisesti aina hyvä vai huono asia, koska siinä on molempia riippuen asiayhteydestä ja kannasta.

 

Toinen asia minkä olen kuitenkin huomannut foorumeita lukien on se, että jos jostain asiasta puhutaan negatiivisesti ja joku koittaa rauhoittaa tilannetta ja koittaa kompensoida tilannetta, niin hänen ajatuksensa lytätään hyvin nopeasti ja haukutaan pystyyn. Sinänsä hyvin surullista.

 

Toinen asia mistä haluan kertoa on nykynuorten käyttäytymisen. Siis en osaa sanoa onko nuorissa tapahtunut jotain muutosta vai enkö ole nähnyt sitä kun olin sen ikäinen (10-16 ikäiset suunnilleen). Eli nykyään koulussa ala- ja yläasteella tuntuu opettajilla olevan kovin paineita oppilaiden suhteen, koska nämä oppilaat tietävät, että he ei saa jälki-istunnon lisäksi mitään muuta rangaistusta välttämättä (paitsi väliaikainen erotus tai pysyvä). En siis tiedä mitä on tapahtunut vai onko mitään erillaista ollenkaan, mutta tuntuu siltä että nuoret oppilaat avautuvat enemmän opettajille ja aukovat heille päätään. En tiedä mistä tämä johtuu tai edes sitä onko se kuinka yleistä.

 

Voi olla, että media on vain nytten kiinnittänyt huomiota tähän asiaan ja sen on tullut julki sitä kautta. Voi siis olla, että tälläistä on ollut jo pitkän aikaa, mutta vasta lähiaikoina siihen on kiinnitetty huomiota. Kuitenkin tämä että oppilaat uskaltavat näinkin rohkeasti ilmaista oman mielipiteensä asiasta kuin asiasta on jälleen pelottavaa. Siis ei siinä jos osaisi ilmaista asian kehittävällä tavalla, mutta yleensä se purkautuu avautumisella ja raivoomalla, josta ei ikinä seuraa mitään hyvää.

 

Jälleen mietiskelen siis, mutta en tiedä miten tälläisen asian voi ratkaista. Se taas kiteytyy kysymykseen "kenen vastuulla lapsen kasvattaminen on?", mielestäni kaikkien, eniten kylläkin vanhempien. Tosin se mihin vanhemmilla ei ole paljon valtaa kasvatuksessa on lapsen kaveriporukka, ja tämä vaikuttaa hyvin paljon miten nuori käyttäytyy. Itselläni on 3 veljeä ja meistä jokainen on erillainen, vaikka 2 veljeäni on kaksoset niin hekin ovat hyvin erillaiset toisistaan monella tavalla. Eli tuolla asialla haluan sanoa, että vanhemmat eivät vaikuta niin paljon kuitenkaan siihen millainen heidän lapsestaan tulee, vaan se mitä heidän ympärillään tapahtuu. Kaikkeen ei voi vaikuttaa siihen millainen tulevaisuus kenelläkin on.

 

Mutta eiköhän tämä ollut tässä tällä kertaa. Kiitos jos jaksoit lukea loppuun ja toivottavasti luet uudelleen.