Näin aluksi minun on pakko sanoa, että minulla oli vaikea keksiä aihetta jatkaakseni blogiani. Siis minulla oli pari asiaa jotka tulivat mieleeni, mutta unohdin ne suhteellisen nopeasti (pitäisi kirjoittaa aiheen nimi ylös heti kun se on mielessä. Kuten se, kun minulla soi hyvä melodia mielessäni, mutta kun pääsen instrumentin luokse olen jo unohtanut sen). Onneksi älysin kysyä eräältä henkilöltä aihetta josta kirjoittaa, ja hän oivalsi aivan loistavan aiheen.

 

Unelmat, kaikilla on näitä. Unelma siitä kuinka haluaa elää ja mitä toivoo elämältä. Tämä on yksi niistä asioista mikä auttaa jaksamaan ja jatkaa elämäänsä. 

 

Itselläkin on unelmia, esim. se, että opettelen soittamaan kitaraa niin, jotta voin viihdyttää muita ympärilläni tai muuten vain tehdä musiikkia mistä muut nauttivat, matkustella jonkin verran ympäri mailmaa ja löydän itselleni naisen, jonka kanssa pystyn perustamaan perheen ja saamaan lapsia, asettumaan aloilleen jne. Mutta tämä vaatii panostusta. Jokainen unelma on siis asia, jota itse kukin haaveilee, mutta unelmat ei toteudu jollei niihin panosta.

 

Unelmat ovat sinänsä tavoite kuitenkin. Tosin unelmat ja tavoitteet eroavat mielestäni siinä mielessä, että tavotteisiin tähdätään ja unelmat ovat yleensä vain unelmia. Eli ainahan voi unelmoida jotain tapahtuvan esimerkiksi lähes kaikki unelmoivat lottovoitosta ja itse unelmoin siitä, että kaikki ihmiset osaisivat elää rauhassa keskenään, mutta näihin asioihin ei pysty niin helposti vaikuttamaan.

 

Sekin että vajoaa unelmiin voi olla paha asia. Siis, että odottaa jotain tapahtuu itsestään, koska vain unelmoi siitä ja toivoo sen tapahtuvan. Sitten sitä vain jumittaa omissa oloissaan ja fantasioissaan asioista joilla ei ole mitään mahdollisuutta edes toteutua, koska uppoaa niihin eikä tee mitään asioiden eteen. Tai omat unelmat ovat haitallisia monille muille.

 

Jälleen ristiriitaiset mielipiteet itselläni aiheesta. Siis unelmat ovat hyvä asia jos jaksaa jahdata niitä, eikä vajota haaveilemaan niistä. Unelmat ovat juuri se asia jonka vuoksi jaksaa jatkaa vaikeinakin aikoina kunhan muistaa sen, että kaikki unelmat ei välttämättä ole toteutettavissa. Kyllähän tuo edellinen lause surulliselta kuullostaa, mutta se on minusta totuus. Mutta itselläni on juuri nuo omat unelmat ja aion jahdata niiden perään kuitenkin vaikka välillä tuntuu, että niitä on vaikea saavuttaa. Se on minun motivaationi elämässäni. Jos sinulla on siis unelmia, vaikkakin ehkä suhteellisen mahdottomia, niin silti, pyri saavuttamaan ne ja älä vajoa vain haaveilemaan unelmistasi.